Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси по ГТВ след 98

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпроси по ГТВ след 98

Здравейте и честита коледа,
    за първи път пиша във форума, макар, че често го посещавам. Искам да питам: имам ГТВ 98 2000TS 155ps но от скоро при ряско подаване на газта(без значение дали е топла или загряла колата) оборотите и падат да 500 и чак тогава се форсирва. Някак си е тромава до 2500 оборота и тогава вече се отпушва. Градско когато е на втора или трета скорост без да подавам газ и около 2000- 2500 оборота, започва да сеца а при подаванв на гас плавно е все едно и натискам газта до края.
    - кажете ми каде се намира горивния и филтър.
    - десният ми мигач ту работи ту неработи. Когато неработи като натисна няколко пъти аварийните и се пуска.
    Благодаря ви предварително и много ще се радвам ако някои ми помогне и още по- вече ако аз успея да помогна някак.

Здравей,
    1. Алфата няма горивен филтър, а цедка
    2. Мигачите минават през бутона за аварийките, който пък се сваля със все централната конзола

За проблема с оборотите, най-добре си направи комп. диагностика, за да не сменяш насляпо.
    GTV

Comment

Първоначално публикувано от Vins Покажи съобщение
      Здравей,
      1. Алфата няма горивен филтър, а цедка
      2. Мигачите минават през бутона за аварийките, който пък се сваля със все централната конзола

За проблема с оборотите, най-добре си направи комп. диагностика, за да не сменяш насляпо.
      Аз имам горивен филтър Но пък колата е 150 не 155кс..може там да е разликата.
      за диагностиката и аз подкрепям.
      Мигачите....имаш реле в ляво от волана под кора...трябва да се презапои ! И ще е идеално.

Comment

и при мен е така на ниските обороти само че на газ,не е постоянно а повече като позагрее...мисля да сменя свещите като първи заподозрени...пак може и дебитомер после ако не се оправи ако го решиш първи проблема пиши.

Comment

Мерси за отговорите колеги. Копчето на аварийните съм го свалял и е ок. Това реле за мигачите кое и каде точно е? Даите ми съвет каде да отида на комп. диагностика защото ходих на две места и не ми дава никакви грешки.

Comment

Първоначално публикувано от Tодор Баръмов Покажи съобщение
            Мерси за отговорите колеги. Копчето на аварийните съм го свалял и е ок. Това реле за мигачите кое и каде точно е? Даите ми съвет каде да отида на комп. диагностика защото ходих на две места и не ми дава никакви грешки.
            Релето за аварийни и мигачи е едно. Под кората която е до волана..пускаш аварийни и пипаш...ще се покаже
            Диагностика...за кой град за София в някой от клубните сервизи най добре

Comment

колега какво стана реши ли проблема?

Comment

Извинявай, че чак сега пиша ама нещо имам проблеми с влизането в акаунта ми. Както и да е. Не сам правил нищо по колата защото е студено, а и то аз сам си я бърникам. Кажете ако има някои надежден за диагностика около Ловеч, а то като цяло и до София ни се налага да хода често така, че и там става ама ако е за в рамките на деня. Установих, че един от проблемите е в една проста клапичка на маркуча за картерните газове, който е точно след дроселовата клапа. Позачистих я малко и сега оборотите (и колата като цяло) са по- добре.

Comment

Първоначално публикувано от Tодор Баръмов Покажи съобщение
                  Извинявай, че чак сега пиша ама нещо имам проблеми с влизането в акаунта ми. Както и да е. Не сам правил нищо по колата защото е студено, а и то аз сам си я бърникам. Кажете ако има някои надежден за диагностика около Ловеч, а то като цяло и до София ни се налага да хода често така, че и там става ама ако е за в рамките на деня. Установих, че един от проблемите е в една проста клапичка на маркуча за картерните газове, който е точно след дроселовата клапа. Позачистих я малко и сега оборотите (и колата като цяло) са по- добре.
                  Хайде сега почисти и дросела със един спрей (карбуратор чоук) + чист памучен парцал

Comment

И това правих, и нещо си intake box свалях и чистих, и дюзи,маркучи смених и май всичко, но колата не става както искам. По- добре е ама не както ми се иска. Даже и K&N въздушен филтър и сложих. Маи само диагностика ми остана.

Comment

Слез като чисти дросела, направи ли процедурата по адаптация на дросела?
                      GTV

Comment

Изпръскай си дебитомера
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Здравейте,
                          как се прави процедурата по адаптация на дросела и как да изпръсква дебитомера?
                          Мерси за съветите и приятно посрещане не новата година!

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            .... процедура за адаптация на здрава TS
                            90 секунди на контакт, без да пипате педала на газта -> 90сек. на положение OFF -> 90сек. на празен ход без включен климатик и без пипане педала на газта или включване и изключване на различни консуматори през това време...
                            Почистване на дебитомер с картинки - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%EE%EC%E5%F0
                            Last edited by Vins; d.m.y г., 16:22.
                            GTV

Comment

Здравейте и за много години!
                              Аз съм Тодор Баръмов но се наложи да си направя нов акаунт защото сайта всеки път ме караше да чакам на мейла нова парола. Както и да е. Намерих релето на мигачите и го оправих (за което ви благодаря за съветите) но и след адаптацията на дросела проблема със сецането и мощността си остана. Ще пиша ако намеря решение, а ако не -в София на диагностика.

Comment

Working...
                              X